19:00

KSF Makedonija

Referat: AIF Barrikaden - KSF Makedonija

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Florian, Martin, Johan Meinbach (nyförvärv - debut i A-laget) - Max, Park, Patrik Li, Alex - Mario, Anders, Reza

Avbytare var Oliver som kom in i pausen och spelade hela andra halvlek, i huvudsak som anfallare till vänster, Jönsson som spelade sista 35 som höger yttermittfältare, Per som spelade sista 30 som högerback, Kwame som spelade sista 20 som vänster yttermittfältare samt Marck som inte spelade alls (skadade sig på uppvärmningen).

En märklig match naturligtvis som alla förstår som sett resultatet och utgått från att det varit fel. Här hade det blivit rullpott i kubik på oddset!!

Vi fick precis den inledning vi hoppats på för att Makedonija inte skulle kunna spela så defensivt som vi befarade. Redan efter 6 min stod det 2-0. Först stal Anders en för löst slagen bakåtpassning och rullade in bollen i den 3:e min och sedan slog Reza (lite osjälviskt) en passning till Mario som bara hade slå in den från en halvmeters håll i den sida av målet där målvakten inte befann sig. Första kvarten hade vi ohyggligt många målchanser och vid ett tillfälle såg det ut som om två av våra spelare i lugn och ro stod och diskuterade vem som skulle slå in den i det nästan tomma målet "ta den du", "nej ta den du" varefter ingen tog den och målchansen försvann för ett ögonblick (men återuppstod typ 2 sekunder senare men missades.

3-0 kom först sedan spelet jämnats ut något lite - men vi hade fortfarande en klar dominans - i den 36:e spelminuten när Mario efter en lång rusch slog in bollen mellan benen på målvakten. Fem minuter senare reducerade Makedonija till 3-1. Vi tappade lite slarvigt en boll på mitten och deras skicklige anfallare kunde trots att han var något störd av vårt försvar snyggt lobba in bollen. Precis innan pausvilan hade vi sedan ett missat jätteläge.

I andra halvleken kom så den verkliga målexplosionen. Vi började med 3 täta mål. I den 52:a min kom vi 3 man helt fria med Max som bollförare. Han slog bollen in till Patrik Li som efter ha vänt bort en försvarare som hunnit ner slog in bollen. Två minuter senare var det dags igen. Nu var det Mario som målade efter lite passningar fram och tillbaka mellan Anders och honom. Ytterligare två minuter senare kunde Anders helt frispelad av Patrik Li öka på till 6-1 och nu kändes det som om det skulle kunna rinna iväg hur långt som helst och det var dags att ta fram kulramen. Så blev det dock VERKLIGEN INTE!!!

Det som skulle bli rena autostradan fram mot en av Barrens största segrar genom tiderna förvandlades bara på några minuter till en extrem nagelbitare! Det började med ett självmål i den 63:e min men när det efter en stund inte följts av fler och klockan tickade på så lämnade en del av (den rätt stora!) publiken arenan. MFF-
matchen på TV med matchstart 20.45 hägrade för en del och vår match verkade ju så avgjord som en match kan bli. Det skulle de inte ha gjort eller jo om de var utrustade med dåliga nerver var beslutet definitivt det rätta.

I den 73:e min gjorde Makedonija 6-3 och fick lite ny energi, 2 min senare gjorde de 6-4 och fick ännu mer energi och ytterligare 2 min senare gjorde de 6-5 och nu rann nästan energin över för dem samtidigt som vi i takt med att målen föll in blev stirrigare och stirrigare och nu kändes det plötsligt nästan som om vi skulle förlora, särskilt som oron i vårt lag inte alls ledde till att vi försökte täppa till bakåt. I stället blev vi stillastående och var på fel sida om motståndarna nästan överallt på planen och eftersom Makedonija nu öste på med allt vad de hade framåt så kunde de gång efter gång anfalla med 5 mot 3 eller 7-4 eller så.

Det kändes nu verkligen som att ytterligare mål hängde i luften. Vårt lag kändes helt enkelt paralyserat och i full upplösning. Desto större var lättnaden när Anders ur lite halvdålig vinkel snyggt skruvade bollen runt målvakten. Tala om befriande mål!!! Eftersom det nu bara var 7 min kvar kändes faktiskt segern återigen väldigt säker och det kände nog också Makedonijaspelarna för nu lade de eller mindre av och vi radade upp ett antal chanser, varav två resulterade. Efter pass från Patrik Li gjorde Mario efter diverse vändningar 8-5 och i matchens sista minut sköt Max ett skott som tog klockrent i stolpen för att på returen hamna hos Mario som då enkelt kunde fastställa det osannolika slutresultatet.

Vi var det klart bästa laget men Makedonija hade två duktiga anfallare som efter att de kommit över den inledande chocken då och då oroade en hel del. Vi blev som så många gånger med smakstarter alldeles för segersäkra och ohejdat och sorglöst offensiva och när matchförloppet som nu då helt ändras är det svårt att ställa om.

Individuellt var väl insatserna lite blandade. Roligt var det att se att nye Johan M som var tänkt att spela i anfallet men efter det att Marck känt av en gammal skada precis innan matcstart fick reda på att han istället skulle spela vänsterback gjorde det så väldigt bra. Mycket säker i brytningarna och bra passningsspel. Annars var väl försvarsspelet totalt sett inte särskilt framgångsrikt. Minst ett par av målen föregicks av stort slarv. För att också rikta kritik mot det anfallsspel som gav 9 mål så borde vi definitivt kunnat undgå att springa offside titt som tätt när vi uteslutande hade anfallsspelare som gott kunde ge motståndarna en 2-3 meters försprång i löpduellerna och ändå hunnit fatt dem.

Statistik: Hörnor: 4-5 Skott på mål: 16-6 Skott utanför: 6-8